Igår, måndagen den 29 april 2024, började jag om på ett hälsoprotokoll på 120 dagar som går ut på att leva så ”rent” som möjligt i 120 dagar, för att rensa kroppen och starta en ny vana.
På 120 dagar har alla röda blodkroppar förnyats, så efter det kan jag mäta igen hur kroppen mår. Vill du veta mer kan du klicka på länken här till 1177 här om hur blodet funkar.
Förra veckan tappades jag på mängder med blod och gjorde en massa tester hos sjukvården. Igår gjorde jag en frekvensanalys, och idag har jag tagit ett balanstest (för Omega 3) för att kolla upp min hälsostatus på dag 1 & 2. Mörker…
120 dagar är lång tid. Det är 16 veckor. 4 månader. Jag började igår så jag är klar i slutet av augusti. Snyggt tajmat inför sommaren Bergström! 🫣
Jag kallar det för hälsoprotokoll just för att jag skriver ner intag och utgifter. Jag ska anteckna det jag stoppar i mig och det jag gör av med (i form av steg och energi, träning, rörelse, och inget annat!) 💩
Jag har committat mig (svengelska för åtagit mig) att kraftigt minska (inte förbjuda, aldrig förbjuda en gammal punkare och anarkist) intaget av socker, gluten, alkohol, rött kött, processad mat, och mejerier. Och kolsyra. Även committat ett dagligt intag av omega 3, och hampaolja. Samt uppföljning av antal steg.
Inga drastiska förändringar? Ha! Sörjer på förhand mina älskade mackor. Och mitt vin. Framförallt bubblorna som då tydligen är no no, med både alkohol och kolsyra. Damn it! 😉 Men nu ska här bakas glutenfritt! Och lagrade ostar kan ju knappast räknas som mejeri. Processad mat har jag inga problem att minimera intaget av, och jag har ju länge velat testa att göra egen skinka, kallrökt, lufttorkat, saltat, korv, osv. Jag ska hämta hem en skärmaskin jag ropat in på marketplace i helgen så det blir bra. Kallskuren tjälknul, ja tack! När jag nu ska äta kött igen. 🙂
Och vet ni vad? Alla mina vänner, släktingar, och grannar i närheten som undrar vad sjutton ni ska bjuda på för fika om jag råkar ha vägarna förbi? En ostmacka! Eller vad sjutton som helst, eller inget. Men det jag gör hemma till vardags för att detoxa och rena påverkar inte, jag upprepar INTE, det ni kan bjuda på om vi kommer över. Anna, en grillad korv med bröd? Ja tack. Ullis, en hembakt bulle? Oh yes, please.
Nåväl, jag tar allt med ro, ser fram emot att följa min egen utveckling, har min hälsa i främsta rummet, och skriver på bloggen som kreativ mindfullness, och jobbar på med det vanliga. Valborg och Första Maj ger en kort vecka, och Daniel reser bort igen på torsdag till måndag så jag har massor med extra tid att ta igen jobb som lidit på grund av sjukbesök och provtagningar. Kanske så mycket tid att jag kan starta ett nytt projekt när han är borta? Muahahaha.
Nu, några snabba bilder av senaste tidens antiinflammatoriska kost.
En omelett med champinjoner, vitkål och parmesan.
Linsgryta med kokta, frysta grönsaker.
Knäckebröd med makrill.
Här kommer också några tips på böcker jag plockat fram och dammat av, som jag ska hämta in information, tips, idéer och recept ifrån.
Om du har tips på det godaste glutenfria brödet, den bästa antiinflammatoriska rätten du tillagat eller ätit, en god dryck som inte innehåller alkohol, socker eller kolsyra, något magiskt att slänga på grillen under den här perioden, kommentera, maila, messa, tipsa gärna!
Nu sjunger vi in våren i solen! Heja solen! Heja våren! Glad Valborg, Happy Walpurgis Night.
Kärlek och respekt,
El
X.
Märta Molekyl says
Bästa GF-brödet… men de enes mejeri 🤔
Ungen på 200grader (180 med varmluft)
7ägg
500g keso (jag tar LF)
2tsk bakpulver
1l havregryn
Salt efter behag (gör INTE som farbror Melker)
Ev kryddor
Kladdaihop allt i en bunke, forma ”gröten” till 6-7st bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ingen i ca 12-15min. De ska se torra ut på ytan.
Lycka till
El says
Åh tack! Ska definitivt testa till frukost nån dag! <3 //El