• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

Sustainable Living

- reduce, reuse, remake & recycle! -

  • Hem
  • Blogg
  • Apothecary
  • Recept
    • Örter, läkeväxter & ätbart ogräs
    • Antiinflammatorisk kost
    • LCHF
    • Härliga grytor & Crock-Pot
    • Grillat
    • Smoothies
    • Soppa & smörgås
    • Svensk husman
    • Vegetariskt
    • Vilt
  • Inspiration
  • Sustainable Living
  • Om

Världens bästa och en het nudelsallad

15 maj, 2016 By El Lämna en kommentar

Igår kom min bror Pier och hans fru Janna och mina underbara brorsbarn William och Tilde över på middag. Jag är så lycklig som har så stor och härlig familj och så mycket kärlek omkring mig! <3 Världens bästa! Jag älskar verkligen att vi umgås så mycket och har varandra.

I vanlig ordning kör vi lite knytis när de kommer och så delar vi på allt. Daniel ville ha en het asiatisk nudelsallad så jag stekte vår ryggbiff i panna med smör medan Pier grillade deras kött ute på Webern. Tilde hjälpte till att styla och fota och denna bilden blev bäst. Visst är hon duktig? William ska ju plugga på restaurangskola i höst så de kanske blir ett framtida dreamteam på kokboksfronten? William lagar och Tilde stylar och fotar? I Like! Jag är på! 😉 (Om jag får?)

DSC_0005
Köttet stektes i vår GreenPan (ekologisk stekpanna) och fick svalna i smöret och skyn från köttet. Kallt trancherades köttet och lades tillbaka i pannan där alla smaker och juicer gjorde biffen mör och god. Ingen skosula här inte! 😉

Het nudelsallad med kallskuren ryggbiff
 
Save Print
Ingredienser
  • Dressing
  • 0,5 lime, juice och zest
  • 1 dl tamari
  • 1 msk sesamolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 cm finriven ingefära
  • 1 solovitlök, pressad
  • 1 tsk fiskolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • Sallad
  • 2 paket glasnudlar, koka och skölj enligt förpackningen
  • 2 dl jordnötter
  • 2 dl wasabiärtor
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • 1 stor morot i fina strimlor
  • 1 gurka i fina stavar
  • 1 röd paprika i fina stavar
  • 1 paket sockerärtor, i tunna skivor
  • 2 salladslök, i tunna slantar
  • 1 paket haricots verts, halverade och brynta i olja med chiliflingor och himalayasalt
  • 3 fina bitar ryggbiff
  • Smör att steka i
  • Himalayasalt och pepper från kvarn
Gör så här
  1. Koka glasnudlarna enligt förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Blanda tamari, sesamolja, lime, chili, ingefära, vitlök, lök och fiskolja i en stor bunke.
  3. Blanda ner de kalla glasnudlarna och vänd försiktigt men noggrant så alla nudlar täcks av dressingen. Lägg upp nudlarna på ett stort fat.
  4. Rosta sesamfröna i het, torr panna. Ställ åt sidan.
  5. Stek köttet till önskad stekgrad i stekpanna med smör och ställ åt sidan för att svalna. Det var ganska kallt igår så köttet åkte ut på altanen och svalnade snabbt.
  6. Tranchera köttet tunt och lägg tillbaka i pannan med alla juicer.
  7. Bryn haricots verts i olja och krydda med chiliflagor och salt.
  8. Skär alla grönsaker tunt i fina stavar och placera ut på nudlarna på fatet.
  9. Toppa med sesamfrön och koriander.
  10. Servera med det kalla köttet och toppa med jordnötter och wasabiärtor.
  11. En kall öl eller ett glas vitt passar bra till.
3.4.3176

Ikväll blir det hemgjorda burgare på egenmald färs. Har vi följt Jureskogs resa? Jopp! 😉

Kram,
El

Dela gärna detta:

  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster) E-post
  • Publicera

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

Relaterade

Arkiverad under: Asiatiskt, Glutenfritt, Kött, Middag, Varmrätt Taggad som: använd kött från hela djuret, asiatisk sallad, het nudelsallad, ryggbiff

Föregående « London, Harry Potter och het fiskwrap
Nästa Världens bästa burgare? »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rate this recipe:  

Primärt sidofält

Sustainable Living

Sustainable Living är en privat blogg om våra försök att leva på ett hållbart sätt, genom klimatsmarta val, hälsa, och härproducerad mat.

Vi tipsar om återbruk, återanvändning, återvinning, odling, foragering, hemgjorda tvålar och salvor, recept och vild mat, såsom ogräs och örter.

TRANSLATE

Search

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Subscribe

Gör som 927 andra, prenumerera du med.

Social media

  • Visa Sustainable-Living-1515678651980632s profil på Facebook
  • Visa padboxers profil på Twitter
  • Visa sustainableliving.ses profil på Instagram
  • Visa eleonorbergstrms profil på Pinterest
  • Visa eleonorbergströms profil på LinkedIn
Follow

mytaste.se

ADS

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy

Hitta recept

hittarecept.se
Matklubbens Topplista

Footer

© 2024, Sustainable Living

Mina bilder är skyddade av upphovsrättslagen och får inte kopieras eller användas på andra ställen utan skriftligt godkännande. Låna gärna mina recept, men länka hit och berätta varifrån receptet kommer. En del av mina länkar är så kallade affiliatelänkar, vilket innebär att jag kan få en viss ersättning för köp gjorda genom mina länkar.

My photos, pictures and illustrations are protected by copyright laws and cannot be copied and used elsewhere without my written permission. NO stealing please. Some of my links are so called affiliate links, meaning I can receive commission based on sales made through my links.

Copyright © 2025 · [SUSTAINABLE LIVING by GOBLIN CREATIVE]

Please wait...

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Sustainable Living handlar om vårt försök till en hållbar livsstil; klimatsmarta val, hälsa, ekologiska och närproducerade livsmedel. Missa inga inlägg, registrera dig här.
Warning: Undefined array key "show_name_field" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1011 Warning: Undefined array key "show_agreement" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1016 REGISTRERA DIG!
 

Laddar in kommentarer …
 

    %d