• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

Sustainable Living

- reduce, reuse, remake & recycle! -

  • Hem
  • Blogg
  • Apothecary
  • Recept
    • Örter, läkeväxter & ätbart ogräs
    • Antiinflammatorisk kost
    • LCHF
    • Härliga grytor & Crock-Pot
    • Grillat
    • Smoothies
    • Soppa & smörgås
    • Svensk husman
    • Vegetariskt
    • Vilt
  • Inspiration
  • Sustainable Living
  • Om

Mozzarella ”gnocchi” med bönor, gremolata, pinjenötter och ekologisk kyckling

23 februari, 2016 By El Lämna en kommentar

Vi hittade ett väldigt spännande recept på mozzarella och vitlöks”gnocchi” när vi kikade runt på Pinterest häromdagen/-veckan. Vi=jag! 🙂 Och bara så att vi är överens allihop; GNOCCHI uttalas NJÅCKI, ok? Inte gnocki, eller gnotji, utan njåcki. Capish?!  (Daniel hela detta besserwisserinlägg är helt riktat till dig!)

Jag blandade ihop det med ett annat spännande recept på spaghetti squash och örter och reslutatet blev strålande! Gjorde en enkel gremolata, stekte och kokade klart två kycklingbröst i hönsbuljong, rostade pinjenötter, förberedde mozzarella gnocchin och kokade den några minuter innan jag skulle steka den. Big mistake! Den löstes i princip upp helt i det kokande vattnet så det var bara till att slå av och hälla upp sörjan i en glasburk och kyla ner igen.

Dagen 1 Dagen 2
Här har jag smält riven mozzarella och blandar ner äggulorna.

Dagen 3
Rör, rör, rör… När pasta”degen” är färdigblandad är det bra om den får stå och vila en stund så den blir mer managerbar.

Dagen 4
Dela degen i fyra delar på oljat vaxpapper.

Dagen 6
Rulla ut varje del till en lång mask och skär i centimeterbreda bitar.

Dagen 7
Rulla varje liten centimeter till en boll och platta till med en gaffel för den rätta gnocchi (njåcki) känslan. Hit kan man med fördel förbereda. Men koka för guds skull inte denna gnocchi innan du steker den. Den desintegreras!

Dagen 5
En klassisk gremolata består av citron, persilja, vitlök och salt och peppar. Skrubba skalet på den ekologiska citronen noggrant innan du river skalet med ett zestjärn. Jag älskar min microplane.

Jag kom hit, men inte längre. När gnocchin desintegrerades i kastrullen hällde jag av den i ett durkslag och hällde ned den sörjiga oströran i en matlåda och lät den svalna. Vi värmde rester till middag istället.

Dagen efter 1
Dagen efter var det dags för revansch! Vilket också gjorde det till en bra rester-rätt.

Dagen efter 2
Nu fanns det varken tid eller intresse för finlir. ”Slam” ner i bänken.

Dagen efter 3
”Chop, chop, chop” i ungefär lika stora bitar.

Dagen efter 4 Bryn gnocchin separat i lite olja för att få fin färg.

Dagen efter 5Ner med allt i en kokhet panna med mängder av god olivolja och servera direkt.

Dagen efter 6
Gärna med ett glas kallt vitt vin till.

Kram/El

Dela gärna detta:

  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster) E-post
  • Publicera

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

Relaterade

Arkiverad under: Fågel, Glutenfritt, LCHF, Middag Taggad som: glutenfri pasta, LCHF pasta, mozzarellagnocchi

Föregående « Rödingfilé med ärtmos, kronärtskocka och vispat citronsmör
Nästa Sverige möter Thailand i en Crock-Pot »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält

Sustainable Living

Sustainable Living är en privat blogg om våra försök att leva på ett hållbart sätt, genom klimatsmarta val, hälsa, och härproducerad mat.

Vi tipsar om återbruk, återanvändning, återvinning, odling, foragering, hemgjorda tvålar och salvor, recept och vild mat, såsom ogräs och örter.

TRANSLATE

Search

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Subscribe

Gör som 927 andra, prenumerera du med.

Social media

  • Visa Sustainable-Living-1515678651980632s profil på Facebook
  • Visa padboxers profil på Twitter
  • Visa sustainableliving.ses profil på Instagram
  • Visa eleonorbergstrms profil på Pinterest
  • Visa eleonorbergströms profil på LinkedIn
Follow

mytaste.se

ADS

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy

Hitta recept

hittarecept.se
Matklubbens Topplista

Footer

© 2024, Sustainable Living

Mina bilder är skyddade av upphovsrättslagen och får inte kopieras eller användas på andra ställen utan skriftligt godkännande. Låna gärna mina recept, men länka hit och berätta varifrån receptet kommer. En del av mina länkar är så kallade affiliatelänkar, vilket innebär att jag kan få en viss ersättning för köp gjorda genom mina länkar.

My photos, pictures and illustrations are protected by copyright laws and cannot be copied and used elsewhere without my written permission. NO stealing please. Some of my links are so called affiliate links, meaning I can receive commission based on sales made through my links.

Copyright © 2025 · [SUSTAINABLE LIVING by GOBLIN CREATIVE]

Please wait...

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Sustainable Living handlar om vårt försök till en hållbar livsstil; klimatsmarta val, hälsa, ekologiska och närproducerade livsmedel. Missa inga inlägg, registrera dig här.
Warning: Undefined array key "show_name_field" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1011 Warning: Undefined array key "show_agreement" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1016 REGISTRERA DIG!
 

Laddar in kommentarer …
 

    %d