• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

Sustainable Living

- reduce, reuse, remake & recycle! -

  • Hem
  • Blogg
  • Apothecary
  • Recept
    • Örter, läkeväxter & ätbart ogräs
    • Antiinflammatorisk kost
    • LCHF
    • Härliga grytor & Crock-Pot
    • Grillat
    • Smoothies
    • Soppa & smörgås
    • Svensk husman
    • Vegetariskt
    • Vilt
  • Inspiration
  • Sustainable Living
  • Om

Vildandsbröst med pancetta och panzanella Caprese

22 november, 2014 By El Lämna en kommentar

Hej goa vänner!

Det har varit knäpptyst från mitt håll ett tag, jag har i stort sett lagat kanske fyra maträtter senaste två veckorna. Jag håller på att byta jobb och min älskade hund Goblin blev skadad förra veckan och sen fick jag maginfluensa så jag har helt enkelt varken haft energi eller matlust på rätt länge. Men ikväll känner jag mig bättre och Goblin mår bra så jag ville bjuda min lilla familj på en härlig mysmiddag.

Vi köpte en fantastisk limpa levain bröd tidigare i veckan som är rätt trött idag, perfekt grund till en urgammal toskansk sallad, Panzanella, med gammalt bröd, olivolja, vinäger och grönsaker. Tomater och mozarella och några basilikablad gör det till en härlig matigare variant av Mozzarella Caprese.

I frysen hade jag ett par svenska vildandsbröst som jag aldrig testat förut och i kylen hade jag en härlig italiensk pancetta. Perfekt! Det enda vi behövde köpa in idag var tomater, mozzarella och basilika.

Vildandsbröst med pancetta och panzanella Caprese

Börja med salladen.

Panzanella Toskansk brödsallad

200 g delade bitar av gammalt levainbröd, slit bitarna med händerna
salt och peppar
7 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 medelstor gurka, skalad och skuren i små bitar
1 medelstor röd lök
6 kvisttomater
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 förpackningar ekologisk buffelmozzarella
En handfull basilikablad

Dela den gamla limpan med händerna till rätt stora bitar, lagom munsbitar, lägg dem på en plåt eller stor tallrik varmt åt sidan så de torkar ytterligare i ca 30 minuter. Jag ställde in de i ugnen medan jag värmde upp den till 125 grader.

Skala och dela gurkan, hacka vitlöken fint och skiva löken tunt. Skär tomaterna i bitar och blanda ner allt i en bunke. Massera in olja och vinäger med händerna och vänta med brödet och mozzarellan och basilikan tills vildandsbrösten är i ugnen, då är det lagom att blanda i dem. Smaka av med salt och peppar.

Vildandsbröst

4 st vildandsbröst
smör till stekning
salt och peppar
200 g strimlat sidfläsk eller pancetta

Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra andbrösten och bryn dem hastigt i smör i en het stekpanna.

Stek klara andbrösten i ugnen tills de har en innertemperatur på 58–60°, ca 10–15 min.

Bryn sidfläsket/pancettan tills det är gyllenbrunt. Häll av flottet.

Montering 

Lägg upp upp sallad på tallrikar, tranchera vildandsbrösten och lägg upp. Toppa med den knapriga pancettan.

And och panzanella

Daniel tyckte att det var jättegott, men jag tyckte att anden smakade lever och det är bland det värsta jag vet så jag fick tips av min kompis Benke, som jagar och ofta, eller nästan alltid, eller ja alltid, äter vilt, att lägga köttet i mjölk innan så tar det bort leversmaken. Bra tips!

Jag kommer försöka komma ikapp i helgen och kommer posta min hemgjorda nyponsoppa som gjorde under för min sargade influensamage och en ärtsoppa som jag gjorde för ett tag sen.

Ta hand om er och varandra!
Kram/El

Dela gärna detta:

  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster) E-post
  • Publicera

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

Relaterade

Arkiverad under: Fågel, Säsongens livsmedel, Vilt Taggad som: gammalt bröd, levain, mozarella caprese, pancetta, panzanella, toskansk brödsallad, vildand

Föregående « Fars dag middag från Norr med hjortstek, murkelstuvning och renkött!
Nästa Inspiration och själsro »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält

Sustainable Living

Sustainable Living är en privat blogg om våra försök att leva på ett hållbart sätt, genom klimatsmarta val, hälsa, och härproducerad mat.

Vi tipsar om återbruk, återanvändning, återvinning, odling, foragering, hemgjorda tvålar och salvor, recept och vild mat, såsom ogräs och örter.

TRANSLATE

Search

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Subscribe

Gör som 927 andra, prenumerera du med.

Social media

  • Visa Sustainable-Living-1515678651980632s profil på Facebook
  • Visa padboxers profil på Twitter
  • Visa sustainableliving.ses profil på Instagram
  • Visa eleonorbergstrms profil på Pinterest
  • Visa eleonorbergströms profil på LinkedIn
Follow

mytaste.se

ADS

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy

Hitta recept

hittarecept.se
Matklubbens Topplista

Footer

© 2024, Sustainable Living

Mina bilder är skyddade av upphovsrättslagen och får inte kopieras eller användas på andra ställen utan skriftligt godkännande. Låna gärna mina recept, men länka hit och berätta varifrån receptet kommer. En del av mina länkar är så kallade affiliatelänkar, vilket innebär att jag kan få en viss ersättning för köp gjorda genom mina länkar.

My photos, pictures and illustrations are protected by copyright laws and cannot be copied and used elsewhere without my written permission. NO stealing please. Some of my links are so called affiliate links, meaning I can receive commission based on sales made through my links.

Copyright © 2025 · [SUSTAINABLE LIVING by GOBLIN CREATIVE]

Please wait...

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Sustainable Living handlar om vårt försök till en hållbar livsstil; klimatsmarta val, hälsa, ekologiska och närproducerade livsmedel. Missa inga inlägg, registrera dig här.
Warning: Undefined array key "show_name_field" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1011 Warning: Undefined array key "show_agreement" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1016 REGISTRERA DIG!
 

Laddar in kommentarer …
 

    %d