I helgen har vi varit på Hällen. Vi har rott, simmat, bastat, fiskat, kalasat och ätit, och njutit av lugn och ro i den underbara naturen vid Hällen. Vi har bott i Lillstugan, precis vid vattnet, som vi gjort varje år när vi varit där och vi har haft fantastisk tur med vädret! Idag kom regnet och när vi städat ur Lillstugan och packat upp hemma preppade vi en köttgryta som fick stå och sprida härliga dofter i lägenheten medan vi vilade och åkte på Diesels parkour.
Idag var förta gången han var i Antistilla i Lagnövallen och fick volta ner i skumgummigropen. Vilken lycka! Parkour är som gjort för små barn, och stora barn, och vuxna, som har massor med spring i benen och gillar utmaningar. Jag tycker det ser så himla roligt ut och så fort jag tappat de första tio kilona kanske jag testar lite! 😉
Är du eller ditt barn sugen på att testa? Kolla in deras hemsida och hälsa från mig och Diesel 😉 Parkour Friends Värmdö
När vi kom hem var grytan klar och vi kunde koka potatis och riva pepparrot och rosta pinjenötterna. Köttet blir så himla mört och fint när det får koka länge. Idag stod grytan och småputtrade i totalt fyra timmar. Det hade nog blivit minst lika bra i Crock-pot´en.
Traditionell svensk kalops, pimpad med pepparrot och pinjenötter.
- 1 kg ekologisk högrev, skuren i grytbitar
- 6 fina morötter
- 10-15 steklökar
- 1 liter vatten
- 2 tärningar ox-/köttbuljong
- 3 lagerblad
- Några kvistar timjan och oregano
- Salt och svartpeppar från kvarn
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 dl finriven pepparrot
- 0,5 dl torrostade pinjenötter
- Bryn köttet med salt och peppar i smör på hög.värme. Dela upp och stek i omgångar och flytta över till en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten emellan omgångarna och häll ner i grytan.
- Skala och skär morötterna i två centimeters bitar och lägg ner i grytan.
- Häll på vatten och droppa ner buljongtärningar eller fond.
- Klipp ner några kvistar örter och koka upp.
- Sänk värmen och skumma av.
- Låt puttra i tre-fyra timmar, eller mindre om du har bråttom, men se till att köttet hinner blir mört och fint.
- Koka potatis, riv pepparrot och torrrosta pinjenötter.
- Servera och njut!
Kroppen lider lite, lungorna svider och jag har en hosta som är fullkomligt utmattande. Men då känns det extra skönt att det börjar bli mörkt och kallt där ute så jag kan krypa in under en filt och mysa här inne.
En ordentlig höstgryta blir som balsam för en sargad kropp.
Ha en fin kväll och en bra vecka som kommer.
Kram/El
Lämna ett svar