Lägg ner kycklingen och blanda väl så alla kyckling delar är täckta av kryddorna.
Ställ åt sidan och marinera i minst en halvtimme.
Häll ner de krossade tomaterna i pottan.
Bryn kycklingen runt om i olja i en het panna i ca 3-5 minuter.
Ställ kycklingen åt sidan och fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i någon minut.
Häll ner i pottan och deglacera pannan med kycklingbuljongen. Eller bara lite vatten så du får med alla smakerna så lägger du i en tärning kycklingbuljong direkt i pottan.
Häll i kikärtor.
Toppa med kycklingen och stäng locket.
Kör på hög i 3-4 timmar.
Servera med gröna bönor med tahinidressing och couscous.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/marockansk-kyckling-i-crock-pot-med-grona-bonor-och-couscous/