Härlig gryta med kanel och Ferdinand
- 1 bit ytterlår, putsad och skuren i grytbitar
- 1 paket klippt bacon, svenskt och ekologiskt
- Salt peppar och cayenne till stekning
- 2 dl rödvin till deglacering av pannan
- 4 morötter i 2 cm bitar
- 1 palsternacka i bitar
- ¼ rotselleri i bitar
- ½ purjo, delad itu och skuren i 2 cm bitar
- 1 hel vitlök i hela klyftor
- 1 påse bouquet garni eller kvistar av timjan, oregano,
- 1 kanelstång
- Oxfond efter smak
- 1 liter vatten
- 1-2 msk maizena för redning
- Putsa och skär köttet i grytbitar
- Klipp bacon
- Fräs bacon i lite smör
- Sila av baconet över en bytta och häll tillbaka stekflottet i pannan
- Fräs saltat, pepprat och kryddat kött i omgångar till fin yta, använd stekflottet från baconet.
- Glacera
- dl rödvin till deglacering av pannan
- morötter i 2 cm bitar
- palsternacka i bitar
- /4 rotselleri i bitar
- /2 purjo, delad itu och skuren i 2 cm bitar
- hel vitlök i hela klyftor
- påse bouquet garni eller kvistar av timjan, oregano,
- kanelstång
- Oxfond efter smak
- liter vatten
- -2 msk maizena för redning
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/harlig-gryta-med-kanel-och-ferdinand/
3.4.3176