Rödvinssås
- 2 morötter
- 2 stjälkar blekselleri
- 1 liten bit rotselleri
- 2 salladslökar
- 50 g smör
- 4 dl gott, ekologiskt rödvin
- 4 dl vatten
- 1 msk ekologisk oxfond
- 2 kvistar timjan
- 1 kvist oregano
- 2 lagerblad
- 1 msk balsamivinäger
- 1 msk honung
- Fräs grovskurna morötter, selleribitar, och salladslökar i lite smör.
- Häll på rödvin och vatten och fonden.
- Tillsätt timjan, oregano och lagerblad.
- Koka upp och låt koka tills ungefär hälften återstår. Det tar en stund så börja i tid.
- Sila genom en finmaskig sil ner i en mindre kastrull och smaka av med honung, salt och peppar och balsamvinäger.
- Toppa gärna med resterna från stekpannan när du stekt klart oxfilén. Smakar magiskt med köttets smaker i såsen.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/dag-5-oxfile-och-rodvin/
3.4.3176