Superhet buffalo kyckling caesarsallad lchf
 
 
Ingredienser
  • Sallad
  • 2 huvuden romansallad
  • 1 paket ekologisk kycklinglårfilé
  • 1 paket bacon
  • Hyvlad eller riven parmesan parmesan
  • 1 dl torrostade och saltade solrosfrön
  • 50 g smör
  • 0,5 dl tabasco
  • Dressing
  • 100 g riven ekologisk parmesan
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 filéer ansjovis
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk citronjuice eller mer efter smak
  • 4 msk majonäs
  • 1 dl laktosfri grekisk yoghurt
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Börja med dressingen. Mosa ansjovis med pressad vitlök och parmesan med en gaffel mot kanten av en glasskål, eller kör dem i en liten matberedarskål eller stavmixer.
  3. Tillsätt dijon, worcestershire, vitvinsvinäger och citronjuice och mixa slätt.
  4. Tillsätt majonäs och grekisk yoghurt och mixa till önskad konsistens. Tycker du den är för tjock kan du tillsätta lite vatten
  5. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt medan du gör klart kyckling och bacon.
  6. Lägg baconskivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt och stek i ugn tills krispiga, ca 15-20 minuter.
  7. Värm en gjutjärnspanna eller en ekologisk xxx panna och rosta solroskärnorna med lite salt.
  8. Skär kycklinglårfiléerna till mindre bitar och stek i samma varma stekpanna med lite smör.
  9. Salta och peppra och låt kycklingen få ordentligt med färg och bli genomstekt.
  10. Tillsätt ytterligare 25 g smör och en halv deciliter Tabasco och täck alla kycklingbitar.
  11. Riv romasallden i stora bitar och slunga bladen med lite av dressingen i en stor skål.
  12. Lägg upp på tallrik, toppa med knaperstekt bacon, buffalokycklingen och riv lite mer parmesan över.
  13. Strö över några solrosfrön och hugg in!
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/superhet-buffalo-kyckling-caesarsallad-lchf/