Energitjuvar, ADHD & sesamdressing
- Asiatisk sallad
- 1 liten påse ekologiska salladsblad
- 1 förpackning skalad edamame
- 4 finstrimlade eller grovrivna morötter
- 1 strimlad paprika
- 4 vårlökar, salladslökar i tunna skivor
- ¼ instrimlad rödkål, mandolinad
- 1 stor näve cashewnötter
- ½ förpackning alfalfagroddar
- ½ finstrimlad gurka
- Buffalo wild blomkål
- 1 huvud blomkål i mindre buketter
- 1 dl vatten
- 1 dl kikärtsmjöl eller annat glutenfritt mjöl
- Salt och peppar och eventuellt vitlökspulver om man gillar det
- 0,5 dl Tabasco
- 50 g smält laktosfritt smör
- Sesamdressing
- 1 dl rostade sesamfrön
- 1 dl jordnötter
- 1 msk olivolja
- 1 cm finriven ingefära
- 0,5 dl tamari soja
- 1 msk risvinäger
- Vatten till önskad konsistens
- Skölj alla grönsaker och strimla fint. Ställ åt sidan.
- Koka edamame enligt förpackningen. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Värm ugnen till 200°.
- Plocka mindre buketter från blomkålen.
- Blanda samman mjöl med vatten och salt och peppar.
- Blanda ner blomkålen och sprid sedan ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i 20 minuter, vänd efter halva tiden.
- Smält smör och blanda med Tabasco.
- Blanda ner den ugnsbakade blomkålen och blanda försiktigt men väl.
- Ställ tillbaka i ugnen under tjugo minuter till med en vändning efter halva tiden.
- Torrosta sesamfrön, cashewnötter och jordnätter, separat i en torr stekpanna.
- Häll sesamfrön och jordnötter i en behållare för stavmixer.
- Mixa slätt och häll på med olja, vinäger, soja och ingefära.
- Mixa och fyll på med vatten tills du uppnår önskad konsistens.
- Lägg upp alla grönsaker på tallrikarna, toppa med blomkål och ringla över sesam- och jordnötsdressing.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/energitjuvar-adhd-sesamdressing/
3.4.3176