Energitjuvar, ADHD & sesamdressing
 
 
Ingredienser
  • Asiatisk sallad
  • 1 liten påse ekologiska salladsblad
  • 1 förpackning skalad edamame
  • 4 finstrimlade eller grovrivna morötter
  • 1 strimlad paprika
  • 4 vårlökar, salladslökar i tunna skivor
  • ¼ instrimlad rödkål, mandolinad
  • 1 stor näve cashewnötter
  • ½ förpackning alfalfagroddar
  • ½ finstrimlad gurka
  • Buffalo wild blomkål
  • 1 huvud blomkål i mindre buketter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kikärtsmjöl eller annat glutenfritt mjöl
  • Salt och peppar och eventuellt vitlökspulver om man gillar det
  • 0,5 dl Tabasco
  • 50 g smält laktosfritt smör
  • Sesamdressing
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • 1 dl jordnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 cm finriven ingefära
  • 0,5 dl tamari soja
  • 1 msk risvinäger
  • Vatten till önskad konsistens
Gör så här
  1. Skölj alla grönsaker och strimla fint. Ställ åt sidan.
  2. Koka edamame enligt förpackningen. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Värm ugnen till 200°.
  4. Plocka mindre buketter från blomkålen.
  5. Blanda samman mjöl med vatten och salt och peppar.
  6. Blanda ner blomkålen och sprid sedan ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Rosta i ugnen i 20 minuter, vänd efter halva tiden.
  8. Smält smör och blanda med Tabasco.
  9. Blanda ner den ugnsbakade blomkålen och blanda försiktigt men väl.
  10. Ställ tillbaka i ugnen under tjugo minuter till med en vändning efter halva tiden.
  11. Torrosta sesamfrön, cashewnötter och jordnätter, separat i en torr stekpanna.
  12. Häll sesamfrön och jordnötter i en behållare för stavmixer.
  13. Mixa slätt och häll på med olja, vinäger, soja och ingefära.
  14. Mixa och fyll på med vatten tills du uppnår önskad konsistens.
  15. Lägg upp alla grönsaker på tallrikarna, toppa med blomkål och ringla över sesam- och jordnötsdressing.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/energitjuvar-adhd-sesamdressing/