Barbequesås
- 1 dl vatten
- 1 dl chilisås eller ketchup, kolla sockerhalten eller gör egen, recept här
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 0,5 finhackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1,5 msk worcestershiresås
- 1 dl finhackad rotselleri
- 1 msk dijonsenap
- 1-2 msk honung
- 1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
- 0,5 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 0,5 msk liquid smoke
- salt, peppar
- Finhacka lök, vitlök, rotselleri.
- Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult.
- Tillsätt vatten och fond/buljong.
- Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser.
- Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter.
- Smaka av.
- Häll upp på burk och låt svalna.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/3-x-vegetariskt-pa-grillen/
3.4.3176