Pimpat glutenfritt surdegsfröknäcke
- 1 påse surdegsknäcke bakmix 420 g, från Risenta
- 1 tsk anis, nymortlad
- 1 tsk fänkål, nymortlad
- 4 dl kokande vatten
- 1 dl ekologisk olivolja
- Sesamfrön, vallmofrön och flingsalt att strö på
- Värm ugnen till 150°.
- Mortla anis och fänkål.
- Blanda med bakmixen i en stor skål.
- Koka upp vattnet och blanda med oljan och bakmixen. Vispa med elvisp ca en minut,
- Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Dela degen i två delar och kavla ut tunt under ytterligare ett bakplåtspapper.
- Strö över flingsalt, sesamfrön och vallmofrön.
- Grädda i 10 minuter, ta ut och skär i rutor med en pizzaskärare.
- Grädda sedan ytterligare 30-40 minuter i varmluftsugn och 50-60 minuter i vanlig ugn.
- Låt svalna.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/pimpat-glutenfritt-surdegsfroknacke/
3.4.3176