Buffalo Wild Wings
- 2 kg ekologiska kycklingvingar
- Olja till fritering
- Mjölblandning:
- 5 dl valfritt mjöl
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- Buffalo sås:
- 0,5-1 dl Tabasco
- 200 g smör
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 krm cayennepeppar
- 1 tsk Worcestershire sauce
- Salt
- Vitlökspulver efter smak, några skak bara
- Blanda ihop mjöl blandningen i en stor glas- eller stålbunke.
- Klipp av vingen i två delar precis vid leden och doppa dessa i mjälblandningen.
- Lägg ut kycklingvingarna på ett bakplåtspapper.
- Strö över hälften av mjöl blandningen och vänd vingarna.
- Strö över andra halvan och se till att alla vingar har ett jämnt tunt lager mjöl på sig runt om.
- Täck med plastfolie och ställ in i kylen i 90 minuter (VIKTIGT).
- Blanda ihop allt till buffalosåsen i en kastrull och smält smöret med ingredienserna på svag värme under omkörning. Ställ åt sidan.
- Kom ihåg - börja med hälften av Tabascon. Smaka av och tillsätt gärna mer tills den blir het!
- Ta ut vingarna ur kylen. Hetta upp rikligt med frityrolja ca 2 liter i en hög gryta eller fritös till 190 grader (kontrollera med termometer).
- Lägg i 5 -10 av kycklingvingarna och fritera i ca 10 minuter tills de är gyllenbruna.
- Ta upp med en pincett eller hålslev och lägg åt sidan på en långpanna.
- Fortsätt tills att alla vingar är klara.
- Lägg vingarna i en stor skål och häll över såsen.
- Rör runt och se till att såsen finns runt om samtliga kycklingvingar.
- Lägg över i en ren stor skål eller på ett fint fat och servera som "fredagsmys".
- Servera med grönsaksstavar och dipp.
- Tidigare recept på blue cheese dressing finns här och du klickar på länken.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/buffalo-wild-wings/
3.4.3176