Kinesisk hot & sour soppa med ostronskivling
 
 
Author:
Ingredienser
  • 1 klase strimlad ostronskivling, ca 400-500 g
  • ¼ tärnad vitkål
  • 4 finskivade stjälkar selleri
  • 2 tärnade små gula lökar
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1,5 l vatten
  • 3 msk lantbuljong från Renée Voltaire
  • 2 msk majzena
  • 2 dl vatten till redningen
  • ½ dl ekologisk soja eller tamari
  • ½ dl risvinäger
  • 1 stort ekologiskt ägg
Gör så här
  1. Riv svampen i smala strimlor.
  2. Stek svampstrimlorna i omgångar i lite smör i en medelvarm stekpanna, för mig blev det tre omgångar. När svampen vätskat av sig tillsätter du en klick smör och saltar och pepprar och steker till svampen fått lite färg och blivit lite krispig i kanterna.
  3. Lägg svampen åt sidan.
  4. Tärna och hacka, skiva och riv och pressa alla grönsaker och ta fram en stor gryta. Jag använde min Le Creuset.
  5. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära i lite smör i grytan någon minut.
  6. Tillsätt vitkål, seller och svampen fräs en lite stund till.
  7. Häll på vatten, buljong, risvinäger och soja eller tamari.
  8. Koka upp och puttra på medelhög värme till allt är mjukt och lite genomskinligt. Smaka av och tillätt eventuellt mer chili, sriracha, sambal oelek, eller liknande för mer hetta.
  9. När soppan är klar häll i redningen och puttra några minuter till, tills soppan tjocknat något.
  10. Ta av soppan från värmen.
  11. Vispa ett ägg och rör sakta ner i soppan. (Jag rörde lite för fort så det blev lite grumligt, det ska bli trådigt).
  12. Servera med lite koriander och en bit bröd, eller som gryta med risnudlar i.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/kinesisk-hot-sour-soppa-med-ostronskivling/