Vegetarisk one-pot-pasta
 
 
Author:
Ingredienser
  • 1 ekologisk zucchini, grovriven med rivjärn
  • 2 små eller 1 stor gul lök, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ broccolihuvud, delat i små blommor
  • 1 ekologisk mozzarella, grovriven
  • 1 förpackning ekologiska krossade tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 förpackningar färsk pasta
  • 4,5 dl vatten
  • 2 msk ekologisk lantbuljong från Renée Voltaire
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 msk oregano
  • Salt och peppar
Gör så här
  1. Fräs den grovrivna zucchinin med broccoliblommor, lök och vitlök i lite olja.
  2. Häll på de krossade tomaterna och vatten och krydda med buljong, oregano och salt och peppar.
  3. Låt puttra i 10-15 minuter.
  4. Häll på grädde och den rivna mozzarellan.
  5. Puttra i 10-15 minuter till. Detta behövs egentligen inte, det går precis lika bra att minska vätskan lite och låta pastan koka med direkt, men jag ville stå och röra i min nya gryta länge så jag anpassade vätskan efter ett långkok! ;-)
  6. När pasta kokat klart - servera och riv på ekologisk parmesan.
  7. Njut med ett glas rött och trevligt sällskap!
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/vegetarisk-one-pot-pasta/