Lax med dijontäcke och äpple- och gurktzatziki med kalix löjrom
- 500 g ekologisk lax, titta efter KRAV eller MSC märkning.
- 1 msk dijon
- 1 msk grovkornig dijon
- 4 msk ströbröd
- 2 dl crème fraîche
- 100 g Kalix Löjrom
- 1 svenskt äpple
- 10 cm svensk gurka
- 10 cm purjolök
- 2 avokado
- Potatis
- Värm ugnen till 200° och smöra en ugnsfast form.
- Lägg i laxfiléerna i den smorda formen.
- Blanda dijon med grovkornig dijon och pensla på laxen. strö över ströbröd.
- Koka upp potatisen.
- Baka laxen i ugn ca 20 minuter.
- Riv äpple, gurka och purjolök på den grova sidan på ett rivjärn.
- Låt rinna av ordentligt i en sil. Krama ur så mycket vätska det går. Gärna flera gånger.
- Blanda med crème fraîche, vitlök, och kalix löjrom.
- Servera laxen med kokt potatis, avokado och såsen.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/picknick-i-svampskogen-och-lax-med-apple-och-gurktzatziki-och-kalix-lojrom/
3.4.3176