• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

Sustainable Living

- reduce, reuse, remake & recycle! -

  • Hem
  • Blogg
  • Apothecary
  • Recept
    • Örter, läkeväxter & ätbart ogräs
    • Antiinflammatorisk kost
    • LCHF
    • Härliga grytor & Crock-Pot
    • Grillat
    • Smoothies
    • Soppa & smörgås
    • Svensk husman
    • Vegetariskt
    • Vilt
  • Inspiration
  • Sustainable Living
  • Om

Hemgjord gräddglass

31 juli, 2015 By El Lämna en kommentar

Vi fortsätter spotta ut inlägg om dagarna som gått med småkusinerna och allt gott vi gjort tillsammans. Jag gillar varken söta saker eller att baka, men det är jag ensam om här hemma så trollen blev överlyckliga över plättar igår och hemgjord glass idag. Vi fortsätter även att visa Diesel vad man kan använda ägg till och vad bättre att använda de färska äggulorna till än hemgjord gräddglass?

Vi äter bara laktosfria mejeriprodukter och utbudet har fullkomligt exploderat de senaste åren och nu börjar även de ekologiska laktosfria produkterna öka i sortimentet. Denna lilla söta gräddförpackning innehåller bara 2 dl ekologisk laktosfri grädde, men det räcker till oss!

Vi fick hem vår nya glassmaskin igår och hade tänkt göra glass till efterrätt, men skålarna ska vara frysta innan de kan användas så vi fick göra glass idag istället. 😉

DSC_0232
Till en liten sats med gräddglass behövs (enligt recepthäftet till OBH Nordicas Ice Cream Maker):

2 äggulor, dessa så närproducerade att de är handplockade av Diesel själv! Tack Pia och Conny!
35 g socker (men det tyckte vi blev för sött, (och inte bara jag tyckte det!) så vi halverar mängden vid nästa försök)
1 krm vaniljpulver (eller 1/2 tsk vaniljsocker)
1 3/4 dl vispgrädde

DSC_0234
Vispa grädden i en skål och äggulorna med socker och vanilj i en annan skål.

DSC_0240
Rör försiktigt ihop smeterna.

DSC_0248
Den lilla behållaren får max innehålla 320 ml. Det blev lite mer smet än vad som rymdes.

DSC_0260
Enligt bruksanvisningen ska det ta mellan 5-15 minuter innan glassen är klar och sedan ska den stå stilla i ytterligare två minuter. Vi lät maskinen gå i ca 10 minuter.

DSC_0266
Sen är det bara att skeda upp och gå loss på godsakerna till!

Den lilla behållaren räckte till fyra skedar glass, en var till Diesel, Felicia och Melanie. Och en till Daniel. Jag gillar inte sött men jag smakade lite. Det var sött! 😀

Imorgon ska vi testa att göra citronsorbet. Det är nog mer i min smak. 😉 Tack för de här underbara dagarna tjejer!

Kram/El

Dela gärna detta:

  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster) E-post
  • Publicera

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

Relaterade

Arkiverad under: Brunch, Comfort food, Efterrätt Taggad som: ekologisk glass, ekologiskt, familj, hemgjord glass, ice cream maker, närproducerat

Föregående « Hemgjorda chips
Nästa 1 års jubileum och hemgjorda fiskpinnar »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält

Sustainable Living

Sustainable Living är en privat blogg om våra försök att leva på ett hållbart sätt, genom klimatsmarta val, hälsa, och härproducerad mat.

Vi tipsar om återbruk, återanvändning, återvinning, odling, foragering, hemgjorda tvålar och salvor, recept och vild mat, såsom ogräs och örter.

TRANSLATE

Search

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Subscribe

Gör som 927 andra, prenumerera du med.

Social media

  • Visa Sustainable-Living-1515678651980632s profil på Facebook
  • Visa padboxers profil på Twitter
  • Visa sustainableliving.ses profil på Instagram
  • Visa eleonorbergstrms profil på Pinterest
  • Visa eleonorbergströms profil på LinkedIn
Follow

mytaste.se

ADS

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy

Hitta recept

hittarecept.se
Matklubbens Topplista

Footer

© 2024, Sustainable Living

Mina bilder är skyddade av upphovsrättslagen och får inte kopieras eller användas på andra ställen utan skriftligt godkännande. Låna gärna mina recept, men länka hit och berätta varifrån receptet kommer. En del av mina länkar är så kallade affiliatelänkar, vilket innebär att jag kan få en viss ersättning för köp gjorda genom mina länkar.

My photos, pictures and illustrations are protected by copyright laws and cannot be copied and used elsewhere without my written permission. NO stealing please. Some of my links are so called affiliate links, meaning I can receive commission based on sales made through my links.

Copyright © 2025 · [SUSTAINABLE LIVING by GOBLIN CREATIVE]

Please wait...

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Sustainable Living handlar om vårt försök till en hållbar livsstil; klimatsmarta val, hälsa, ekologiska och närproducerade livsmedel. Missa inga inlägg, registrera dig här.
Warning: Undefined array key "show_name_field" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1011 Warning: Undefined array key "show_agreement" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1016 REGISTRERA DIG!
 

Laddar in kommentarer …
 

    %d