Gröna bönor med tahinidressing
 
 
Ingredienser
  • 500 g haricots verts
  • 1 msk salt
  • 1 dl torrostade sesamfrön
  • 2 msk citronjuice
  • 1 dl riktigt god olivolja
  • Vatten till önskad konsistens
  • Salt efter smak
  • 1 dl torrostade pinjenötter
Gör så här
  1. Blanchera bönorna i 3-4 minuter i saltat vatten.
  2. Häll av och skölj med kallt vatten så de inte fortsätter att koka på eftervärmen.
  3. Rosta sesamfröna i en torr het panna.
  4. Låt svalna en stund och mal sedan helt i en matberedare.
  5. Häll på olja, vatten och kör tills du fått den konsistens du vill ha.
  6. Smaka av med salt
  7. Toppa med rostade pinjenötter
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/marockansk-kyckling-i-crock-pot-med-grona-bonor-och-couscous/