Marockansk kyckling i Crock-pot
 
 
Ingredienser
  • 5-6 kycklinglårfiléer från reko eller liknande
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk finriven gurkmeja
  • 1-2 klyftor finriven eller pressad vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprika
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 tsk malen koriander
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 cm rinriven ingefära
  • 2 cm rinriven gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk rökt paprika
  • 1 msk sambal
  • 1 skivad gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 burkar kikärtor
  • 1,5 dl kyckling buljong
Gör så här
  1. Blanda alla kryddorna till rubben i en stor skål.
  2. Lägg ner kycklingen och blanda väl så alla kyckling delar är täckta av kryddorna.
  3. Ställ åt sidan och marinera i minst en halvtimme.
  4. Häll ner de krossade tomaterna i pottan.
  5. Bryn kycklingen runt om i olja i en het panna i ca 3-5 minuter.
  6. Ställ kycklingen åt sidan och fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i någon minut.
  7. Häll ner i pottan och deglacera pannan med kycklingbuljongen. Eller bara lite vatten så du får med alla smakerna så lägger du i en tärning kycklingbuljong direkt i pottan.
  8. Häll i kikärtor.
  9. Toppa med kycklingen och stäng locket.
  10. Kör på hög i 3-4 timmar.
  11. Servera med gröna bönor med tahinidressing och couscous.
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/marockansk-kyckling-i-crock-pot-med-grona-bonor-och-couscous/