Padawan Daniels version av Master Johans dödssås
 
 
Ingredienser
  • 2 finhackade gula lökar
  • 1-2 hela vitlökar, finhackade
  • 4 habanero lemon från Johan och Evelyn, finhackade
  • 4 chili från Karin och Olle, finhackade
  • 1 stor torkad ancho chili,
  • 4 torkade chili från Thailand
  • 2 stora tomater, finhackade
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 6 små cocktailtomater, finhackade
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl citronvinäger
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk rapsolja
Gör så här
  1. OBS! Använd handskar och klia dig för guds skull inte i ögonen!!!
  2. Fräs lök, vitlök och chili i lite rapsolja i en stor gryta med tjock botten.
  3. Häll på tomater och vinäger och koka på svag värme i minst 1,5 timme.
  4. Sila av, häll upp på flaska, låt svalna, njut.
  5. Flaskorna ska vara kokade eller steriliserade i ugn för bästa möjliga hållbarhet. Gammal hederlig konserveringsmetod enligt mormor. Koka flaskor och lock i tio minuter eller värm ugnen till 125° och låt flaskor och lock stå i tio minuter. Fyll gärna på när flaskorna är varma och sätter du på locket när både flaskorna och innehållet är varmt bildas det ett vakuum. Rör inte insidan av lock eller flaskor. Använd gärna handskar när du hanterar flaskorna.
  6. May the force be with you
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/padawan-daniels-version-av-master-johans-dodssas/