Höstig fisk- och skaldjursgryta med saffran, chili, och skördegrönt
- 4 morötter
- 0,5 rotselleri
- 4 blekselleristjälkar
- 1 grön paprika
- 1 gul lök
- 0,5 butternut pumpa
- 1 liter buljong
- 6 dl laktosfri grädde
- 1 chili
- salt, peppar, chilipulver
- 2 paket saffran
- Vit fisk
- Räkor
- Hummer
- Aioli
- Stekt rustik baguette
- Krasse
- Skala och slanta morötterna. I mindre bitar för en mer elegant soppa, eller störra bitar för en rustik känsla.
- Skär rotselleri, blekselleri, pumpa, lök och paprika i ungefär lika stora bitar som morötterna.
- Smält smör i en stor gryta med tjock botten, jag använde min underbara Le Creuset.
- Fräs grönsakerna en stund tillsammans med saffran.
- Häll på buljong, vin och grädde och låt puttra tills grönsakerna känns mjuka. Ca 40 minuter till en timme.
- Skär fisken i mindre bitar, ca två centimeters breda ”strimlor”.
- Skala och rensa räkor, ställ åt sidan.
- Skala och rensa hummer, skär i mindre bitar och ställ åt sidan.
- Låt fisken puttra med i 20-30 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och chilipulver.
- Servera i skålar, toppa med räkor, hummer och aioli, och lite krasse och stekta brödskivor.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/hostig-fisk-och-skaldjursgryta-med-saffran-chili-och-skordegront/
3.4.3176