Höstig fisk- och skaldjursgryta med saffran, chili, och skördegrönt
 
 
Ingredienser
  • 4 morötter
  • 0,5 rotselleri
  • 4 blekselleristjälkar
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 butternut pumpa
  • 1 liter buljong
  • 6 dl laktosfri grädde
  • 1 chili
  • salt, peppar, chilipulver
  • 2 paket saffran
  •  Vit fisk
  • Räkor
  • Hummer
  • Aioli
  • Stekt rustik baguette
  • Krasse
Gör så här
  1. Skala och slanta morötterna. I mindre bitar för en mer elegant soppa, eller störra bitar för en rustik känsla.
  2. Skär rotselleri, blekselleri, pumpa, lök och paprika i ungefär lika stora bitar som morötterna.
  3. Smält smör i en stor gryta med tjock botten, jag använde min underbara Le Creuset. 
  4. Fräs grönsakerna en stund tillsammans med saffran. 
  5. Häll på buljong, vin och grädde och låt puttra tills grönsakerna känns mjuka. Ca 40 minuter till en timme.
  6. Skär fisken i mindre bitar, ca två centimeters breda ”strimlor”. 
  7. Skala och rensa räkor, ställ åt sidan.
  8. Skala och rensa hummer, skär i mindre bitar och ställ åt sidan.
  9. Låt fisken puttra med i 20-30 minuter.
  10. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.
  11. Servera i skålar, toppa med räkor, hummer och aioli, och lite krasse och stekta brödskivor.
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/hostig-fisk-och-skaldjursgryta-med-saffran-chili-och-skordegront/