English breakfast 2.0 bön- & baconsoppa med bruschetta
- Bön-&baconsoppa
- 2 paket ekologisk bacon
- 1 paket skärgårdsprinskorv
- 3 smala morötter
- 3 smala palsternackor
- 3 blekselleristjälkar
- 1 gul lök
- 2 burkar vita bönor
- 2 burkar black eyed peas
- 1 liter vatten
- 2 buljongtärningar
- 1 burk krossade tomater
- 2 kvistar timjan
- 2 lagerblad
- Lite krasse
- Lite riven ost
- Bruschetta
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 msk olivolja
- 1 ask ekologiska små tomater
- 0,5 finhackad röd lök
- 1 näve finstrimlade basilikablad
- Salt, peppar, chilipulver
- Skala och skär morötter och palsternackor i 0,5 cm stora bitar.
- Skär lök och selleri i lika stora bitar.
- Skär eller klipp bacon i 0,5 cm breda strimlor.
- Skär korven i tunna slantar.
- Stek baconet i omgångar i en stekpanna med keramisk beläggning.
- Sila av baconflottet till en bunke och ställ åt sidan.
- Stek korven i omgångar i lite av baconflottet, ställ åt sidan.
- Ta fram em stor gryta och fräs grönsakerna i lite av baconflottet.
- Tillsätt krossade tomater, bönor, örter, vatten och buljong.
- Låt puttra på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka och soppad fått en lite tjockare konsistens.
- Under tiden soppan puttrar pensla brödskivorna och rosta i 200° tills de fått fin färg.
- Finhacka rödlök och tomater och strimla basilikan fint.
- Blanda tomater, lök och bailika i en skål, salta, peppra och smaka av med chilipulver.
- Servera soppan toppad med korvslantar och bacon, och lite riven oct och krasse.
- Servera bröden med en sked tomatsallad och lite krasse och ett basilikablad.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/english-breakfast-2-0-bon-baconsoppa-med-bruschetta/
3.4.3176