English breakfast 2.0 bön- & baconsoppa med bruschetta
 
 
Ingredienser
  • Bön-&baconsoppa
  • 2 paket ekologisk bacon
  • 1 paket skärgårdsprinskorv
  • 3 smala morötter
  • 3 smala palsternackor
  • 3 blekselleristjälkar
  • 1 gul lök
  • 2 burkar vita bönor
  • 2 burkar black eyed peas
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • Lite krasse
  • Lite riven ost
  • Bruschetta
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask ekologiska små tomater
  • 0,5 finhackad röd lök
  • 1 näve finstrimlade basilikablad
  • Salt, peppar, chilipulver
Gör så här
  1. Skala och skär morötter och palsternackor i 0,5 cm stora bitar.
  2. Skär lök och selleri i lika stora bitar.
  3. Skär eller klipp bacon i 0,5 cm breda strimlor.
  4. Skär korven i tunna slantar.
  5. Stek baconet i omgångar i en stekpanna med keramisk beläggning.
  6. Sila av baconflottet till en bunke och ställ åt sidan.
  7. Stek korven i omgångar i lite av baconflottet, ställ åt sidan.
  8. Ta fram em stor gryta och fräs grönsakerna i lite av baconflottet.
  9. Tillsätt krossade tomater, bönor, örter, vatten och buljong.
  10. Låt puttra på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka och soppad fått en lite tjockare konsistens.
  11. Under tiden soppan puttrar pensla brödskivorna och rosta i 200° tills de fått fin färg.
  12. Finhacka rödlök och tomater och strimla basilikan fint.
  13. Blanda tomater, lök och bailika i en skål, salta, peppra och smaka av med chilipulver.
  14. Servera soppan toppad med korvslantar och bacon, och lite riven oct och krasse.
  15. Servera bröden med en sked tomatsallad och lite krasse och ett basilikablad.
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/english-breakfast-2-0-bon-baconsoppa-med-bruschetta/