Vildsvinsytterfilé med enris och kryddblandning
 
 
Ingredienser
  • ca 600 g vildsvinsytterfilé
  • salt och peppar
  • Rapsolja och smör att steka i
  • 1 msk kryddblandning med sesam, enbär och senapsfrö
Gör så här
  1. Lägg en lergryta i vatten i en kvart tjugo minuter,
  2. Salta och peppra köttet runt om,
  3. Bryn hastigt runt om på hög värme i rapsolja och smör.
  4. Lägg köttet i lergrytan, toppa med två kvistar enris och häll över safterna och flottet från stekpannan.
  5. Strö över kryddblandningen över köttet, sätt i en stektermometer och sätt på locket på lergrytan.
  6. Låt vildsvinet gå till 67° i 100° varmluftsugn.
  7. Ta ut och låt köttet vila i aluminiumfolie tillsammans med enriskvistarna.
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/vildsvinsytterfile-med-enris-och-smorstekta-kantareller/