Kalops pimpad med pepparrot
 
 
Ingredienser
  • 1 kg ekologisk högrev, skuren i grytbitar
  • 6 fina morötter
  • 10-15 steklökar
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar ox-/köttbuljong
  • 3 lagerblad
  • Några kvistar timjan och oregano
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 dl finriven pepparrot
  • 0,5 dl torrostade pinjenötter
Gör så här
  1. Bryn köttet med salt och peppar i smör på hög.värme. Dela upp och stek i omgångar och flytta över till en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten emellan omgångarna och häll ner i grytan.
  2. Skala och skär morötterna i två centimeters bitar och lägg ner i grytan.
  3. Häll på vatten och droppa ner buljongtärningar eller fond.
  4. Klipp ner några kvistar örter och koka upp.
  5. Sänk värmen och skumma av.
  6. Låt puttra i tre-fyra timmar, eller mindre om du har bråttom, men se till att köttet hinner blir mört och fint.
  7. Koka potatis, riv pepparrot och torrrosta pinjenötter.
  8. Servera och njut!
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/kalops-pimpad-med-pepparrot/