Kyckling taquitos
 
 
Ingredienser
  • 2 ekologiska kycklingbröst, jag älskar REKO!
  • Salt
  • Peppar
  • Cayenne
  • 1 orange paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 1 påse Spicemaster ekologiska fajitaskryddor
  • 3 dl vatten
  • Salt
  • 3 dl riven ost
  • 200 svarta bönor, väl sköljda och avrunna
  • 16 mini tortilla bröd
  • 1 burk ekologisk chunky salsa
  • Några stänk tabasco
  • Ekologisk rapsolja att pensla taquitos med.
Gör så här
  1. Värm ugnen till 220°.
  2. Stek eller grilla kycklingfiléerna.
  3. Strimla när de svalnat tillräckligt för att hantera ner i en stor bunke.
  4. Halvera och strimla lök och paprika.
  5. Stek lök och paprika i lite smör i en medelvarm panna i några minuter.
  6. Tillsätt fajitaskryddorna och 3 dl vatten och låt koka medan du rör om, ca 5 minuter.
  7. Häll över grönsakerna i bunken med kycklingen och rör om ordentligt.
  8. Rör ner den rivna osten och blanda väl.
  9. Tillsätt de svarta bönorna och vänd försiktigt så de blandas i röran utan att krossas.
  10. Klicka ut en tunn sträng fyllning i mitten av ett tortillabröd och forma en "cigarr".
  11. Lägg med skarven nedåt.
  12. Upprepa 15 gånger. :)
  13. Pensla bröden med rapsolja och baka i ugn 15 minuter.
  14. Servera med en skön sallad och en ekologisk salsa och laktosfri crème fraîche.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/kyckling-taquitos/