300 g shortribs, nästan den dubbla vikten med benet
300 g högrev
300 g ryggbiff
Himalayasalt och peppar
Jureskogs dijonmajonäs
2 ekologiska ägg
1 skiva vitt bröd
1 vitlöksklyfta eller en hel liten solovitlök
0,5 msk sherryvinäger
2 msk dijonsenap
2 dl rapsolja
Salt
Tillbehör
4 Bröd, här kommer vi experimentera lite och testa att baka själv, men vi börjar med köpebröd.
16 tjocka skivor ost, ekologisk gruyere, eller Svarta Sara, eller helt enkelt den godaste ost du vet. Både över och under burgaren.
8 skivor knaperstekt bacon
Tunt skivad silverlök
Ketchup
Jureskogs dijonmajonäs
Trippelfriterade pommes frites
Saltgurka
Gör så här
Köttet är viktigast här så välj köttet med stor omsorg. Svenskt, ekologisk, hängmörat.
Skär bort benet och tärna köttet.
Frys in ca 30 minuter och mal sedan köttet med grövsta kvarnen på KitchenAid eller valfri köttkvarn.
Salta och peppra och blanda ordentligt.
Mal köttet igen i den finaste kvarnen.
Forma burgare men överarbeta inte färsen.
Ställ åt sidan och låt köttet få rumstemperatur.
Blanda ägg, bröd, pressad vitlök, sherryvinäger och dijonsenap i en matberedare.
Kör allting slätt, och ringla sedan försiktigt ned oljan.
Smaka av med salt.
Häll upp i en dressingflaska eller burk.
Pommes frites köpte vi änglamarks ekologiska och friterade frysta en vända. Lät svalna i en långpanna och friterade igen. Och igen.
Baconet la vi ut på bakplåtspapper och stekte i ugn på 175° till perfekt knapriga. Ca 15 minuter.
Hamburgarna stekte vi i smör i keramisk stekpanna och eftersom det var så mycket fett i färsen så smälte en hel del och gjorde burgarna magiskt safitga och möra.
Bygg burgaren precis som du vill och njut av världens godaste burgare.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/varldens-basta-burgare/