Het nudelsallad med kallskuren ryggbiff
 
 
Ingredienser
  • Dressing
  • 0,5 lime, juice och zest
  • 1 dl tamari
  • 1 msk sesamolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 cm finriven ingefära
  • 1 solovitlök, pressad
  • 1 tsk fiskolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • Sallad
  • 2 paket glasnudlar, koka och skölj enligt förpackningen
  • 2 dl jordnötter
  • 2 dl wasabiärtor
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • 1 stor morot i fina strimlor
  • 1 gurka i fina stavar
  • 1 röd paprika i fina stavar
  • 1 paket sockerärtor, i tunna skivor
  • 2 salladslök, i tunna slantar
  • 1 paket haricots verts, halverade och brynta i olja med chiliflingor och himalayasalt
  • 3 fina bitar ryggbiff
  • Smör att steka i
  • Himalayasalt och pepper från kvarn
Gör så här
  1. Koka glasnudlarna enligt förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Blanda tamari, sesamolja, lime, chili, ingefära, vitlök, lök och fiskolja i en stor bunke.
  3. Blanda ner de kalla glasnudlarna och vänd försiktigt men noggrant så alla nudlar täcks av dressingen. Lägg upp nudlarna på ett stort fat.
  4. Rosta sesamfröna i het, torr panna. Ställ åt sidan.
  5. Stek köttet till önskad stekgrad i stekpanna med smör och ställ åt sidan för att svalna. Det var ganska kallt igår så köttet åkte ut på altanen och svalnade snabbt.
  6. Tranchera köttet tunt och lägg tillbaka i pannan med alla juicer.
  7. Bryn haricots verts i olja och krydda med chiliflagor och salt.
  8. Skär alla grönsaker tunt i fina stavar och placera ut på nudlarna på fatet.
  9. Toppa med sesamfrön och koriander.
  10. Servera med det kalla köttet och toppa med jordnötter och wasabiärtor.
  11. En kall öl eller ett glas vitt passar bra till.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/varldens-basta-och-en-het-nudelsallad/