Fårfiolscheesecake med MSC-märkt löjrom från Kalix
- 150 g kavring
- 50 g smält laktosfritt smör
- 1 dl cream cheese
- 1dl smetana
- 1 hekto rökt fårfiol, eller renstek
- 1 msk pepparrot, färsk, riven
- 1 krm salt
- 80 gram mcs-märkt Kalix löjrom, eller annan rom
- 3 tsk gräslök, hackad
- Några dillknippor
- Bryt kavringen i mindre bitar och lägg i en matberedare eller mixer.
- Smält smöret och häll i.
- Kör tills det blir finfördelat.
- Tryck ut smulblandningen till en rund form, jag använde ett glas som kakform.
- Blanda creamcheese och kesella.
- Strimla fårfiolen tunt och rör i tillsammans med pepparroten. Smaka av med lite salt.
- Bred på fyllningen överkavringkakan och låt den stå i kylen några timmar eller över natten.
- Strax innan servering fördela rommen över och garnera gärna med lite klippt gräslök.
- Tryck i ett ostkex och servera gärna med ekologisk champagne!
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/farfiolscheesecake-med-msc-markt-lojrom-fran-kalix/
3.4.3176