Pimpat glutenfritt surdegsfröknäcke
 
 
Ingredienser
  • 1 påse surdegsknäcke bakmix 420 g, från Risenta
  • 1 tsk anis, nymortlad
  • 1 tsk fänkål, nymortlad
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 dl ekologisk olivolja
  • Sesamfrön, vallmofrön och flingsalt att strö på
Gör så här
  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Mortla anis och fänkål.
  3. Blanda med bakmixen i en stor skål.
  4. Koka upp vattnet och blanda med oljan och bakmixen. Vispa med elvisp ca en minut,
  5. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  6. Dela degen i två delar och kavla ut tunt under ytterligare ett bakplåtspapper.
  7. Strö över flingsalt, sesamfrön och vallmofrön.
  8. Grädda i 10 minuter, ta ut och skär i rutor med en pizzaskärare.
  9. Grädda sedan ytterligare 30-40 minuter i varmluftsugn och 50-60 minuter i vanlig ugn.
  10. Låt svalna.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/pimpat-glutenfritt-surdegsfroknacke/