Boeuf Bourguignon i CrockPot
 
 
Author:
Ingredienser
  • Boeuf Bourguignon
  • 2 paket ekologiskt bacon
  • 3 ekologiska morötter
  • 2 schalottenlökar
  • 5 vitlökklyftor
  • 1 flaska Bourgognevin
  • 3 lagerblad
  • 5 timjankvistar
  • 5 dl vatten
  • Kalvfond
  • Salt, svartpeppar
  • Tillbehör
  • 12 steklökar, skalade, hela
  • 200 g färska champinjoner
  • 4 skivor vitt bröd, i kuber
  • 8 stjälkar grön sparris
  • 8 minimorötter
  • Potatismos
  • Pinjenötter
Gör så här
  1. Skär köttet i lagom stora grytbitar, salta och peppra.
  2. Skär morötter i 3 cm stora bitar.
  3. Klipp bacon i små bitar.
  4. Hacka schalottenlökarna.
  5. Hacka vitlöken.
  6. Fräs baconet i lite smör tills knaprigt.
  7. Häll av bacon och flott i ett durkslag med en bunke under för att fånga upp flottet.
  8. Ställ baconet åt sidan så länge.
  9. Stek köttkuberna i omgångar i baconflottet, runt om och för över till en stor gryta eller en CrockPot.
  10. Fräs morötter, lök och vitlök i några minuter och häll över i grytan med köttet.
  11. Deglacera stekpannan med lite vin och se till att få med alla smaker.
  12. Häll på resten av vinet i grytan.
  13. Tillsätt lagerblad och timjan.
  14. Slå på vatten och kalvfond.
  15. Slå på CrockPoten på låg och gör något annat i ca 6-8 timmar.
  16. När vi kom hem slog vi över allt i en stor gryta, min le Creuset rymmer 4,2 liter. Där fick boeufen puttra utan lock medan jag preppade och tillagade tillbehören och potatismoset. Det behövs verkligen inte men jag ville reducera vätskan en aning och redde av med maizena precis innan servering.
  17. Tillbehör till en magisk Boeuf Bourguigning; kokta minimorötter, lättkokt sparris, knaperstekt bacon, skalade och stekta hela steklökar, smörstekta champinjoner, smörstekta brödkuber, rostade pinjenötter och potatismos.
  18. Servera & njut!
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/boeuf-bourguignon-i-crockpot/