Pannbiff med lök - en klassiker
- 500 g nötfärs, från naturbetes djur från Jämtland
- 1 dl ekologisk laktosfri grädde
- 1 dl vatten
- 1 dl ströbröd
- 1 ekologiskt ägg
- 1 msk soja, tamari eller shoyu
- 1 msk kalvfond
- Några stänk worcestershiresås
- Smör till stekning
- 2 stora lökar i tunna ringar
- Kokt potatis
- Lingonsylt, eller rårörda lingon
- Saltgurka
- Cornichonger och picklade grönsaker
- Blanda grädde, vatten, ströbröd och kryddor i en bunke.
- Låt ströbrödet svälla en stund.
- Vispa upp ett ägg och blanda ner i ströbrödet.
- Blanda ner köttfärsen och forma till pannbiffar.
- Koka potatis.
- Stek några i pannbiffar taget och flytta över till en annan stekpanna, eller traktörpanna på svag värme.
- Vispa ur pannan med lite vatten mellan varje omgång och häll över biffarna i den andra pannan.
- När alla biffar är stekta och pannan urvispad är det dags att steka löken i lite smör i en medelvarm panna.
- Lägg över löken på biffarna och smaka av skyn med soja.
- Servera med kokt potatis, picklade grönsaker, cornichonger, saltgurka och lingonsylt.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/pannbiff-med-lok-en-klassiker/
3.4.3176