Pannbiff med lök - en klassiker
 
 
Author:
Ingredienser
  • 500 g nötfärs, från naturbetes djur från Jämtland
  • 1 dl ekologisk laktosfri grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 msk soja, tamari eller shoyu
  • 1 msk kalvfond
  • Några stänk worcestershiresås
  • Smör till stekning
  • 2 stora lökar i tunna ringar
  • Kokt potatis
  • Lingonsylt, eller rårörda lingon
  • Saltgurka
  • Cornichonger och picklade grönsaker
Gör så här
  1. Blanda grädde, vatten, ströbröd och kryddor i en bunke.
  2. Låt ströbrödet svälla en stund.
  3. Vispa upp ett ägg och blanda ner i ströbrödet.
  4. Blanda ner köttfärsen och forma till pannbiffar.
  5. Koka potatis.
  6. Stek några i pannbiffar taget och flytta över till en annan stekpanna, eller traktörpanna på svag värme.
  7. Vispa ur pannan med lite vatten mellan varje omgång och häll över biffarna i den andra pannan.
  8. När alla biffar är stekta och pannan urvispad är det dags att steka löken i lite smör i en medelvarm panna.
  9. Lägg över löken på biffarna och smaka av skyn med soja.
  10. Servera med kokt potatis, picklade grönsaker, cornichonger, saltgurka och lingonsylt.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/pannbiff-med-lok-en-klassiker/