Kalops en vardag?
- 1 kg välputsad svensk och ekologisk högrev, skuren i fina grytbitar.
- 4 morötter, i slantar
- 4 steklökar, i kvartar
- 6 hela steklökar
- 1 l vatten
- 4 lagerblad
- 10 hela kryddpepparkorn
- 2 msk oxfond
- Salta och peppra efter smak
- Skär bort senor och fett från köttstycket.
- Skär köttet i fina grytbitar.
- Skär morötter i slantar och kvarta steklökarna.
- Bryn köttet hastigt runt om på hög värme och lägg över i en stor gryta eller CrockPot.
- Vispa ur stekpannan med vatten och häll ner i grytan.
- Lägg i morötter, lökar, kryddpeppar och lagerblad.
- Häll på vatten och koka upp.
- Sänk värmen och låt puttra på låg värme i 4 timmar.
- Ta av från värmen.
- Låt svalna och förvara svalt över natten till nästa dag. Eller servera direkt! :-)
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/kalops-en-vardag/
3.4.3176