150 g rumstempererad ekologisk cream cheese/färskost
7,5 dl ekologiskt florsocker
1,5 tsk kanel
1,5 tsk vanilj
Gör så här
Pumpapurén görs genom att skala och tärna pumpan, blanda med 2 msk kokosolja och rosta i ugn i 25 minuter i 180°.
När den svalnat lite puréa med stavmixer.
Cupcakes
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa äggen poröst i en separat skål.
Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen.
Blanda de vispade äggen, mjölksmöret och pumpapurén med de torra ingredienserna.
Fyll cupcakesformar till ⅔ och grädda i nedre delen av ugnen i 190° i ca 15 minuter. Jag har bara en cupcakesform med 12 st platser i så det fick bli tre vändor i ugnen. De fick svalna i formen några minuter innan jag tod ur dem och lät de svalna helt på ett galler.
Låt svalna innan du spritsar på frostingen.
Cream Cheese Frosting
Blanda rumstempererat smör och färskost med florsocker och kanel och vanilj. Bred på frostingen eller spritsa på frostingen på de svala "cupcaksen” och sprinkla på rostade och hackade hasselnötter.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/pumpa-cupcakes/