Flankstek med romesco och kastanjer
 
 
Author:
Ingredienser
  • 1 flankstek
  • salt och peppar
  • Tillbehör
  • ca 30 kastanjer
  • ca 15 halverade brysselkål
  • ca 30 små champinjoner
  • 2 paket bacon
  • Romesco
  • 1 dl mandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 rostade röda paprikor
  • 2 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk rökt paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
Gör så här
  1. Romesco
  2. Mixa mandel, hasselnötter, paprika, tomater, vitlök, olja och kryddor i en blender eller matberedare. Smaka av med salt, häll upp i en skål. Ställ åt sidan så länge.
  3. Tillbehör
  4. Värm ugnen till 220°.
  5. Kryssa alla kastanjer i toppen och ställ i grovsalt i en ugnsform.
  6. Rosta kastanjerna i 20 minuter.
  7. Skala så fort du kan ta i kastanjerna utan att bränna dig. Lägg åt sidan.
  8. Fräs champinjonerna i smör och salta och peppra. Lägg åt sidan.
  9. Fräs halverad brysselkål i lite olja tills de fått fin färg. Salt och peppra och ställ åt sidan.
  10. Tärna två paket bacon och stek krispigt som baconchips. Häll i en sil och sila bort överflödigt fett.
  11. Blanda ihop kastanjer, brysselkål, champinjoner och baconchips.
  12. Grilla flanksteken och skär i tunna skivor.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/grillad-flankstek-med-romesco-och-kastanjer/