Höstgryta på hjortinnanlår och färggranna rotfrukter
- Höstgryta
- 1 kg hjort innanlår
- 2 gula betor
- 4 morötter, gärna i olika färger
- 4 palsternackor
- 500 g kantareller
- 1 flaska rött vin
- 75 cl vatten
- 3 buljongtärningar
- 1 kruka bladpersilja
- 1 tsk oregano
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk söt paprika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk kanel
- Potatismos
- 6 stora mjöliga potatisar
- 25 g smör
- 2 dl grädde
- Salt, peppar
- Skär alla rotfrukter i ungefär lika stora bitar och lägg i en stor gryta.
- Skär hjortköttet i tärningar, salt och peppra, och bryn på hög värme runt om, lägg sedan ner i grytan med rotfrukterna.
- Vispa ur stekpannan med vinet och häll ner i grytan. Häll på vatten och krydda.
- Koka upp och låt sedan puttra på låg värme tills den är klar.
- Köttet ska bli så mört att det är som en pulled pork och bara ramlar isär.
- Fräs kantarellerna och häll ner mot slutet at koktiden.
- Koka potatis och gör ett mos.
Recipe by Sustainable Living at https://www.sustainableliving.se/hostgryta-pa-hjortinnanlar-och-farggranna-rotfrukter/
3.4.3176