Lax med dijontäcke och äpple- och gurktzatziki med kalix löjrom
 
 
Author:
Ingredienser
  • 500 g ekologisk lax, titta efter KRAV eller MSC märkning.
  • 1 msk dijon
  • 1 msk grovkornig dijon
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g Kalix Löjrom
  • 1 svenskt äpple
  • 10 cm svensk gurka
  • 10 cm purjolök
  • 2 avokado
  • Potatis
Gör så här
  1. Värm ugnen till 200° och smöra en ugnsfast form.
  2. Lägg i laxfiléerna i den smorda formen.
  3. Blanda dijon med grovkornig dijon och pensla på laxen. strö över ströbröd.
  4. Koka upp potatisen.
  5. Baka laxen i ugn ca 20 minuter.
  6. Riv äpple, gurka och purjolök på den grova sidan på ett rivjärn.
  7. Låt rinna av ordentligt i en sil. Krama ur så mycket vätska det går. Gärna flera gånger.
  8. Blanda med crème fraîche, vitlök, och kalix löjrom.
  9. Servera laxen med kokt potatis, avokado och såsen.
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/picknick-i-svampskogen-och-lax-med-apple-och-gurktzatziki-och-kalix-lojrom/