Buffalo Wild Wings med blekselleri och Blue Cheese dressing
 
 
Author:
Ingredienser
  • 500 gr Bosarp kycklingvingar, de är KRAV-märkta
  • 1 dl ketchup, finns många ekologiska varianter
  • ½ dl tamari soja från Renée Voltarie är ekologisk
  • ½ dl eller mer sriracha
  • 1 msk worcestershiresås
  • ½ dl ekologisk olivolja
  • Salt och peppar från kvarn
  • 140 g Kvibille Gräddädel
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • Salt och peppar från kvarn
Gör så här
  1. Blanda och låt kycklingvingarna marineras en stund, men det går bra att köra dem på en gång, marinaden är klibbig och kletig och fastnar som en härlig glaze på vingarna.
  2. Vi lät kycklingen gå i 200 grader i dryga 30 minuter och vände på dem några gånger och penslade på mer glaze. De blir heta, och klibbiga och härliga!
  3. Mixa allt med en stavmixer och portionera upp i skålar, eller glas. Det är så gott att det är svårt att inte slicka rent skålen! ?
  4. Servera med VÄL SKÖLJD ekologisk blekselleri. Det kan finnas både ett och annat litet kryp med eftersom de ekologiska grönsakerna inte besprutas med bekämpningsmedel.
Recipe by Sustainable Living at http://www.sustainableliving.se/gammalt-favoritrecept-i-nytt-format/